Niños en Teens

vanaf 4 tot en met 16 jaar

Groot in beweging op ieder niveau! Dat is ons motto!

Bekijk hier ons promofilmpje:

Doelgroep

NIÑOS 'Move and Play':

Groep 1    2de kleuterklas + 3de kleuterklas
Groep 2    1ste + 2de + 3de leerjaar

Kinderen op een veilige en verantwoorde manier het plezier van sporten en bewegen laten ontdekken is voor ons erg belangrijk. Het is een prioriteit dat ze op een leuke en kwaliteitsvolle manier kunnen bewegen. Hierbij ligt de nadruk op interactief leren, op ontdekking gaan, openbloeien, zelfvertrouwen winnen en vooral plezier beleven.
Wij bieden dit alles aan onder de vorm van spelletjes, bewegen op muziek, bewegingsomlopen, verschillende opdrachten en vrij experimenteren. Want net hiervan leren kinderen het meest.
Natuurlijk wordt er tijdens de voorbereiding van de verschillende lessen rekening gehouden met sportieve ontwikkelingslijnen voor kinderen. Zo kunnen we op een leuke en gevarieerde manier verschillende lesinhouden aanbieden. Hierbij wordt vooral de algemene motorische ontwikkeling gestimuleerd (springen, lopen, vangen, trappen, duwen,…)
De nadruk ligt op variatie in de verschillende oefeningen. Want gevarieerd bewegen in de kindertijd, stimuleert levenslang sporten!

JUNIORS 'Circuit Training':

Groep 1    4de + 5de + 6de leerjaar

Ons motto voor deze leeftijdsgroep is vooral “ een gezonde geest in een gezond lichaam”. We willen met onze lessen aantonen dat sporten heel leuk is en dat kinderen die sporten in het dagelijks leven daar de vruchten van plukken op gebied van bv. concentratie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.
Dit willen we doen door gevarieerde circuittrainingen met als doel kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. We bieden een mix van cardio –en spierversterkende oefeningen op ieders niveau aan. Hierin betrekken we de nodige ontspanningsmomenten onder de vorm van een sportief spel toegespitst op hun leefwereld.
Dit alles zal gebeuren op leuke muziek en met oefeningen en spelvormen aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De uiteindelijke focus van de lessen ligt immers op plezier beleven aan bewegen en zo een gezonde geest in een gezond lichaam te ontwikkelen. Hoe meer plezier kinderen beleven aan sporten, hoe groter de kans dat ze op lange termijn blijven sporten en een gezonde levensstijl ontwikkelen en aanhouden voor het leven.

TEENS 'Circuit Training':

Groep 1    1ste + 2de + 3de + 4de middelbaar

Bij de Teens is ons motto “sporters beleven meer”. Hier doen we een circuittraining in groep aangepast aan ieders leeftijd en niveau.
De training zal starten met een warming-up onder de vorm van loopvormen. Daarna starten we met het circuit dat bestaat uit 10 à 15 oefeningen die wekelijks variëren. Elke oefening duurt 1 minuut, daarna wordt er doorgeschoven. Het hele circuit voeren we 2 keer uit met tussen in een (drink)pauze. De les wordt afgesloten met een cooling-down.
Het doel van deze circuittraining is het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen d.m.v. intervaltrainingen. We zorgen voor een combinatie van cardio -en spierversterkende oefeningen. Bij het uitvoeren van de krachtoefeningen maken we vooral gebruik van ons eigen lichaamsgewicht. Tijdens de oefeningen trainen we armen, borst, rug, schouders, billen, buik en benen. Deze circuittraining kan dus gezien worden als een full body workout op tienerniveau. Dit alles doen we met de nodige fun en leuke muziek. We willen vooral dat deze jongeren het plezier van het sporten blijven beleven, zodat dit hen motiveert om een gezonde levensstijl aan te houden voor het leven.

Jongeren vanaf 16 jaar (5de + 6de middelbaar) verwelkomen we graag in onze lessen voor volwassenen.

Reeksen jan - jun 2021 (6 weken):

REEKS 1: vanaf 04/01/21 t.e.m 12/02/21 (6 weken)

REEKS 2: vanaf 22/02/21 t.e.m. 02/04/21 (6 weken)

REEKS 3: vanaf 19/04/21 t.e.m. 28/05/21 (6 weken)

Lessen vanaf jan 2021:

SPORTHAL Basisschool Oeterveld Neeroeteren – Lessenreeks 6 weken (= 40 euro)

NIÑOS – groep 1

Maandag17:00-18:00

Reeks 1: start op 04/01

Reeks 2: start op 22/02

Reeks 3: start op 19/04

Daphne
NIÑOS – groep 2Maandag

 18:00-19:00

Reeks 1: start op 04/01

Reeks 2: start op 22/02

Reeks 3: start op 19/04

Daphne
JUNIORS – groep 1Dinsdag18:30-19:30

Reeks 1: start op 05/01

Reeks 2: start op 23/02

Reeks 3: start op 20/04

Renate

TEENS – groep 1

Dinsdag19:30-20:30

Reeks 1: start op 05/01

Reeks 2: start op 23/02

Reeks 3: start op 20/04

Renate

Inschrijving:

  • INSCHRIJVEN VERPLICHT (inschrijven enkel op de startdatum van de reeks, dit geldt dan voor de volledige 6 weken). https://www.momoyoga.com/energico-groepslessen/ 
  • Account aanmaken op naam van de deelnemer (dit ivm de verzekering + registratieplicht Corona).
  • Betaling ter plaatse bij aanvang van de reeks: cash of Payconiq.
  • Invullen formulier GDPR (ontvangt u per mail voor aanvang van de lessenreeks).
  • Reeks start vanaf 6 personen (indien < 6, eventueel samenvoegen van groepen of annulering van de reeks)