Hatha Yoga

De meeste yogastijlen zijn een aftakking van Hatha Yoga waardoor je deze yogavorm kan zien als een mooie basis. Yoga is geen competitie, maar heeft als doel het tot rust brengen van lichaam en geest. We hebben vandaag de dag ontzettend veel prikkels te verwerken via gsm, tv, voeding, … waardoor er een disbalans kan ontstaan tussen ons draagkracht en -last. Door Hatha Yoga te beoefenen maak je weer contact met jezelf en leer je hoe yogaoefeningen, ademhaling, beweging, klanken, meditatie, … een positief effect kunnen hebben.

Hatha Yoga wordt gelinkt aan de term ‘krachtig’, maar dit refereert niet altijd naar het fysieke aspect. ‘Krachtig’ kan verwijzen naar de kracht, energie of discipline die nodig is om progressie in het proces van transformatie te boeken. Je richt je tijdens Hatha Yoga namelijk op het vrijmaken van energie die we nodig hebben om onze dromen en doelen waar te maken. Persoonlijke ontwikkeling is ‘what it is all about’!

Doel

Het doel van Hatha Yoga is het samenbrengen van lichaam en geest, het in contact komen met jezelf. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie. Het vermindert stress en je voelt je krachtiger en sterker in het leven staan.

Doelgroep

Tijdens deze yogales proberen we steeds een bepaalde zachtheid in onze houdingen te leggen. Ervaring is niet vereist, geschikt voor jong en oud.

Voordelen

  • Betere balans door verbinding tussen lichaam en geest.
  • Minder last van stress.
  • Positieve werking op zenuwstelsel en organen.
  • Gaandeweg opbouw in spierkracht.
  • Krachtiger in het leven staan.

Lesduur

Lesinhoud

10’ Aarding en ademhaling
40’ Staande + zittende + liggende houdingen
10’ Eindontspanning of meditatie

Donderdag 18:15-19:15